Werken bij PD Rijn- en Binnenvaart

Bent u op zoek naar een nieuwe baan in de binnenvaart? Zoek dan niet verder! PD Rijn- en Binnenvaart werkt met vele opdrachtgevers samen, waardoor wij altijd wel een openstaande vacature in ons bestand hebben staan.

Wij brengen u in contact met diverse werkgevers en hopen zo voor beiden een geschikte oplossing op maat te vinden.

Werken in de binnenvaart

Werken in de binnenvaart biedt niet alleen kansen maar ook mogelijkheden. Voor iedereen die vrij, avontuurlijk en dicht bij de natuur wilt zijn, moet in de binnenvaart werken. U leeft en werkt op het water. Het is één van de weinige beroepen waar het uitzicht ieder seconde verandert en waarvoor u betaald krijgt om naar andere landen te varen.

Wanneer u in de binnenvaart werkt heeft u te maken met schepen in alle soorten en maten die overal in Europa kunnen komen om de lading op tijd te laden of te lossen in de Europese havens. Er zijn verschillende schepen waar u op kunt werken. U kunt bijvoorbeeld terecht op een containerschip, een droge lading schip, een tanker, een duwboot of een passagiersschip.

Werken op een schip

U kunt ongeschoold aan het werk op een schip en beginnen als een entry level arbeider. Wel heeft het grote voordelen als u een goede vooropleiding heeft, of de scheepvaartschool heeft gevolgd. Daarnaast is het wel vereist dat u een aantal certificaten in uw bezit hebt, voordat u aan boord kunt gaan werken. Wilt u weten welke certificaten u dient te behalen, neem dan contact op met Martin Marin van PD Rijn- en Binnenvaart. 

Afhankelijk van uw opleiding en ervaring kunt u op een schip aan de slag als kapitein, stuurman, volmatroos, matroos, machinist of horecamedewerker. Schipper worden of zijn is een vak apart en dat leert u door het gewoon te doen. Belangrijk is wel dat u heel graag wilt en ambitie heeft. Daarnaast moet u ook flexibel kunnen zijn, want schepen varen vaak dag en nacht door, ook bij slecht weer. Werken in de binnenvaart betekent een unieke mix van techniek, economie én logistiek.

Een dienstboekje

Een dienstboekje is een op naam gesteld document voor bemanningsleden van een professioneel varend binnenschip. Buiten de schipper dient elk lid van de bemanning van een binnenschip in het bezit te zijn van een op naam gesteld dienstboekje. Het dienstboekje is slechts geldig indien het is voorzien van de officiële aantekeningen. Een dienstboekje zonder deze officiële aantekeningen is ongeldig.

Bekijk onze openstaande vacatures!

Wij zijn constant op zoek naar personeelsleden voor de volgende functies:
lichtmatroos, matroos, stuurman, machinist, kapitein en horecamedewerkers.